Netherlands

Showing 10 of 59 Results

City Hall Deventer: Public Elevations with 2,300 Different Fingerprints

Completed in 2016 by Neutelings Riedijk Architects, City Hall Deventer is a new city hall of Deventer in the Netherlands. It has public elevations that represent the individual profile of 2,300 different fingerprints, comprising a pattern of oak frames with aluminum screens made by Loes ten Anscher.

Casa Kwantes: A Residential Villa with A Wall of 1930s Brickwork

Located in Rotterdam, MVRDV architects designed the Casa Kwantes as a residential villa that represents 1930s Dutch architecture with its brickwork. With 480 m² in size, this residence can give its residents the privacy they desire and at the same time opens up the house towards the garden and daylight. It is a private home that also has a distinct night-daytime separation.

Villa Stardust: A Mediterranean Look and Feel with An Extra Outdoor Chamber

The main program of this project is creating an awesome interior for an existing dwelling located in Rotterdam, Netherlands. Designed by MVRDV and Fokke Moerel, Villa Stardust has interior living spaces inspired by a Moroccan riad. There is also a central patio used as an extra outdoor chamber while the Mediterranean look and feel come from the used materials and color palette.

Institute for Sound and Vision: A Large Euclidian Cube with A Colorful Facade

The program of this 2006 project is offices, a museum, parking garage, archives, and also an audiovisual library in a 45.000 m2 building. Institute for Sound and Vision is designed by Neutelings Riedijk Architects as a large Euclidian cube. Half of the building is buried in the ground in Hilversum, Netherlands. The main highlight of this building is its colorful facade.

House & Studio Arets: Two Very Distinct Programs for Working and Living

Completed in 1997 by Wiel Arets Architects in collaboration with Hein Urlings, House & Studio Arets is a house and also a studio located within a neighborhood of freestanding villas in Maastricht, the Netherlands. This project has two very distinct programs for working and living that separate from one another, accessed via two distinct entries at the front facade.