Germany

Showing 10 of 16 Results

Barcode House: A Large Villa and Studio with A Timber Structure

Completed in 2005 by MVRDV, Barcode House stretches across two rectangular building plots in Munich, Germany. This large villa and studio form a barcode collage of nine individual units. It has been decided that timber is chosen as the main material for the house structure instead of concrete.

Haus am Hang: A New Family Home with A Maximum Use of the Whole Plot

Located in Germany with 300 m2 in size, Haus am Hang is a 2005 project of a new family home by MVRDV. This house sits near the vineyards on the Würtenberg. The massing of this house makes the maximum use of the whole plot on the area and every room can get access to the outside because this house is tucked into the hill.

Faculty of Mathematics at Karlsruhe University: The Refurbishment of the Mathematics Building

Dating from 1964, the Faculty of Mathematics at Karlsruhe University has been upgraded in terms of energy conservation and architectural design by Ingenhoven Architects. It is possible to reduce the consumption of energy by half based on the innovative energy concept. The refurbishment of this Mathematics building is started in 2011 and completed in 2015 in Germany.

Casa Morgana: A Three-Storey Building with Different Sized Cubes

The building of Casa Morgana is like an abstract volumetric study for a potential building surrounded by neighboring homes dating from the late nineteenth century. It is a three-storey building designed by J. Mayer H. Architects and Architekten mbB. Completed in 2019, this building consists of some differently sized cubes placed at staggered levels on top of one another and connected by a central stairway.

Institute of Organic Chemistry Heidelberg: A New Building with A Simple, Distinctive, Rectangular Shape

Ingenhoven Architects and Meyer Architects work together for the new building of the Institute of Organic Chemistry Heidelberg in Heidelberg, Germany. The aim of this new building project is to get a high rating according to the standards of the “Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen”. It offers a simple, distinctive, rectangular shape, and it is wrapped in a large screen.

Dupli Casa: A New Villa Building with A Semi-Public Space and Spectacular Views

Started in 2005 and completed in 2008 by J. Mayer H. Architects, Dupli Casa is a new villa building located in Ludwigsburg, Germany. This villa is lifted up to create a semi-public space on its ground level while the spectacular views are offered by a sophisticated connection between inside and outside.

Mercedes-Benz Museum: A Cultural Landmark for A Journey through Time

Started in 2001 and finished in 2006, this awesome museum is designed to offer all visitors an amazing journey through time. Mercedes-Benz Museum is located in Germany, designed by UNStudio as a cultural landmark. This museum unites the past, present, and future of this legendary car, and it stands like a new gateway to the city.

Traditional Reformism: A Traditional Urban Residential House with A Contemporary Volume

A contemporary volume is added into this traditional urban residential house which grows into Gries’ vineyards. Traditional Reformism is completed by noa* (network of architecture), located in the vineyard area of Bolzano. For a butcher family, this house is enlarged and the existing traditional volume is also extended.

Stadtsparkasse Düsseldorf: Transformation of Headquarters Building into A New Real Estate

Designed by Ingenhoven Architects and partner, Stadtsparkasse Düsseldorf is transformed into a new type of real estate. Won the first prize in an international competition in 1997, this building is stripped down and the structure is changed. It also designed with a free-standing glass screen that offers an unfettered view.

Office Building Speditionsstrasse 17: A New Office Building with A Solid Character

This new office building is located in one of the liveliest places in the city, at the end of a piece of land projecting into the Düsseldorf Media Harbour. Office Building Speditionsstrasse 17 is a completed project of an office building by Ingenhoven Architects. With the time of day, the building’s character changes from highly transparent to solid.