House in Tokushima: A Family Home with A Space for A Home Office

House In Tokushima 14

Located in the suburb of Tokushima Prefecture, Japan, House in Tokushima is a 2014 residential project completed by Fujiwara / Muro Architectural Design Office. Designed for the married couple and their two children, this house becomes a family home that also has a space for a home office.

Design

House In Tokushima 1

House In Tokushima 2

House In Tokushima 3

House In Tokushima 4

House In Tokushima 5

On the south side of the client lot, there is an arterial road with high traffic. There is also a plan for a large-scale facility in the adjacent property on the site of this project. With these conditions, a spatial structure is considered for the house to secure ventilation and lighting. This structure also can assure privacy in the future.

 

Structure

House In Tokushima 6

House In Tokushima 7

House In Tokushima 8

House In Tokushima 9

House In Tokushima 10

Built on the roadside with surplus soil, soil blanking can block the line of noise and sight from the arterial road. Each room on the second floor can get daylight from the south side by projecting them out from the surface of the roof to provide ventilation and lighting, securing privacy as well.

 

Spaces

House In Tokushima 11

House In Tokushima 12

House In Tokushima 13

House In Tokushima 14

House In Tokushima 15

In a skip-floor configuration, there is a living-dining space at the central part of the interior space in this house. It is a space that connects to the study room, water sections, rooms of the children, and bedroom. The result is a warm family home with a comfortable space as a home office

 

House in Tokushima Gallery

 

Photographer: Toshiyuki Yano (Toshiyuki Yano Photography)