Haus am Hang: A Traditional, New Family Home that Tucked into the Hills

Haus am Hang is located in Stuttgart, Germany designed by MVRDV. This new family home has a traditional design with a smaller size that tucked into the hills. MVRDV needs three years to complete this home design from 2002 to 2005. Haus am Hang is also located near the vineyards in the Würtenberg.

Design

Haus Am Hang 1

Haus Am Hang 2

Haus Am Hang 3

Because of the site condition, every floor in Haus am Hang has its own access to the outside of the home. It makes those floors become ‘a ground floor’. The plot of the site is very steep, that’s why the architect uses the plot as maximum as possible.

 

Floor

Haus Am Hang 4

Haus Am Hang 5

Haus Am Hang 6

The top floor of this home is located at street level while the entrance is located on the street side. There is a workspace that can be accessed easily with a big window right on the side wall of the room. The dining room and kitchen also can be accessed through this area.

 

Rooms

Haus Am Hang 7

Haus Am Hang 8

The guest room, main bedroom, and living room are located on the middle floor of the home. The living room has an open fireplace which is located on the hillside. The play area, big family bathroom, and the children’s room can be found on the ground floor.

Via mvrdv

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.