Bennett Residence: A Contemporary House with Bright Interior Spaces and Organic Materials

Bennett Residence 2

Located on a sprawling golf course in Los Angeles, Bennett Residence is a contemporary house designed to take advantage of the stunning views. Completed by Abramson Architects in 2008, organic materials are used to build this 8,500 SQFT house while all major interior spaces receive light from the skylight.

Design

Bennett Residence 1

Bennett Residence 2

The principal rooms of this house are also granted expansive visual access while the bronze-clad mahogany frames large windows and doors. These doors and windows open up to the back of the house. There is a two-story stairwell at the heart of the house that capped by a skylight.

 

Skylight

Bennett Residence 3

Bennett Residence 4

Bennett Residence 5

The skylight is used to filter natural light to brighten all major interior spaces of the house. The light also comes from the multitude of windows, fostering a better relationship with the surrounding outdoors in vertical and horizontal directions.

 

Materials

Bennett Residence 6

Bennett Residence 7

Bennett Residence 8

Bennett Residence 9

Warm woods and natural stone are some of the organic materials used for this house. These materials are a welcome complement to the clean, modern lines that can be seen throughout the house. The exterior materials of this house are woven indoors to provide a holistic experience.

An infinity-edge swimming pool and retaining walls are planned to increase the awesome views towards the ocean. The beautiful garden is terraced into three levels: the swimming pool level that juts out into the awesome views; a dining pavilion and outdoor eating on a level just a few steps below the lawn; and also a flat lawn immediately adjacent the house.

 

Bennett Residence Gallery

 

Photographer: Jim Bartsch