Bethells Bach: A Coastal Community Bach with Playfulness and Simplicity Essence

Bethells Bach 6

Bethells is a coastal community on one of Auckland’s popular west coast beaches, 30km North-West of Auckland City. Surrounded by mountains and native bush, Bethells Bach is sited in an area of natural beauty and wild landscapes. Herbst Architects designs this bach with the essence of playfulness and simplicity by taking advantage of the beautiful landscape.

Design

Bethells Bach 1

Bethells Bach 2

Bethells Bach 3

Located within a dramatic landscape, this bach is envisioned as an informal space with an advantage of the siting through different apertures to the rear and front area of the site. There is also a covered deck placed around a fireplace that acknowledges the informality, creating an active and social entry experience.

 

Materials

Bethells Bach 4

Bethells Bach 5

Bethells Bach 6

A semi-enclosed terrace sheltered to the rear of the lounge from the North-East wind, providing great views towards the native bush and steep landscape. The landscaping also includes a garden sculpture made from steel trusses – recycled from the site previous structure. The timber batten screens can provide protection from the wind.

 

Details

Bethells Bach 7

Bethells Bach 8

Bethells Bach 9

A central courtyard with volcanic rocks adds beautiful detail to this bach. The doors are also designed that can be left open in varying weather conditions. Clad in vertical cedar boards, the distinction between internal and external areas can be blurred well. With the essence of playfulness and simplicity, this bach turns into a perfect place to stay at the beach.

 

Bethells Bach

Bethells Bach 10

Bethells Bach 11

Bethells Bach 12

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.