Boathouse: A Balanced, Calm, and Dynamic Home Office in Aberdeen

To answer the growing of work from home trend, Bean Buro assisted a French couple with three cats to transform their apartment into a balance, calm, and dynamic home office. Located in Aberdeen, Norway, the apartment comes with large panoramic windows overlooking the Aberdeen’s harbor.

Boathouse

Boathouse A Balanced Calm And Dynamic Home Office In Aberdeen 7

In this project, Bean Buro demolished two existing partition walls to transform the cluttered apartment into an open studio apartment.  The studio apartment overlooks the majestic view outside, providing external boating environment to be brought into the apartment.

Calm and Refreshing Material Palette

Boathouse A Balanced Calm And Dynamic Home Office In Aberdeen 6

The apartment is filled with refreshing and calm palette combined with a tranquil sea-blue color chosen for the continuous blue ‘ribbon’ wall. It floats and links across spaces, acting as the main spatial element to store and display the clients’ personal items.

The Timber Joinery

Boathouse A Balanced Calm And Dynamic Home Office In Aberdeen 5

Titled as a ‘cat’s landscape’, the timber joinery surfaces would rise and fall to create varying functions.

Boathouse A Balanced Calm And Dynamic Home Office In Aberdeen 4

It wraps the while space with full height hidden storage doors then falls to seat-height along the windows, providing informal seating along the bay.

Boathouse A Balanced Calm And Dynamic Home Office In Aberdeen 3

The surface rises again as a half-height timber wall to separate the office area and the long while keeping the open panoramic views at eye level. This area also comes with the main ‘Bean Table’ which is an extension of the surface. The table is lit by two huge pendant lights at the center. Presenting a  playful and wiggly design, the table can be used as a meeting table during the day and dining table at night.

The Bedroom

Boathouse A Balanced Calm And Dynamic Home Office In Aberdeen 2

To separate the bedroom from the main living space, the firm chose a concealed door. In the bedroom, there is an island bed unit arranged to face the panoramic windows, thus, the clients can still enjoy the serene scenery even when they are laying down.

Boathouse A Balanced Calm And Dynamic Home Office In Aberdeen 1

The space also contains full height mirrors installed at the edge of each room’s end walls in order to maximize the effect of the panoramic windows. The end result of this design is a connected, intuitive, and calm space to live and work in.

Via Bean Buro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.