Norway

Showing 10 of 26 Results

Outside In House: A Summer House with A Cedar Cladding for Indoor and Outdoor

Jarmund / Vigsnæs Architects completes the design of this house in 2016, located close to the sea on the south coast of Vestfold, Norway. Outside In House is 984 m² in size, placed in a clearing of a surrounding forest where the terrain is sloping towards the water. A cedar cladding is used for both indoor and outdoor of the house.

Rock House: A Summer House Built Upon Existing Stone Walls with Low Elongated Volume

Jarmund / Vigsnæs Architects has finished a summer house project in 2009 called Rock House. It is a beautiful summer house located in Vestfold, Norway with 300m² in size. Built upon existing stone walls, this house is designed with a low elongated volume that cut to allow for wind shielded outdoor areas.

Writers’ Cottage 2: A Countyside Cottage with A Glazed Facade and Generous View

It is a 2014 project of cottage owned by writers as the clients. Writers’ Cottage 2 is located in Oslo, Norway with 15 m², designed as an annex building by Jarmund / Vigsnæs Architects. This cottage sits in the garden of two professionals in a suburban residential area. It is a cottage in the countryside with a generous view that can be seen through the glazed facade.

Twisted Cabin 2011: A Family Cabin with An Oak Wood Interior and Larch Wood Roof

Located in Kvitfjell, Norway with 360m² in size, Twisted Cabin 2011 is a 2011 project for a large family by Jarmund / Vigsnæs Architects. This cabin is used for the family on holiday, designed with oak wood for its whole interior. The roof and facades are clad in larch wood while the seven-floor levels are connected to the surrounding terrain.

Rust House: A Flexible Family House with Three Volumes and L-Shaped Structure

Located in Gamlebyen, Oslo, Norway, Rust House is a single-family house designed by Jarmund / Vigsnæs Architects. This house is designed as a flexible house with 198 m2 in size for a family of six. Completed in 2016, this house provides the family with an awesome living place that has three volumes and an L-shaped structure.

V-Lodge: An All-Year Cabin with Small Microclimate Zones and Beneficial Sun Conditions

This all-year cabin is designed by Reiulf Ramstad Architects, located in Buskerud, Norway. Started in 2011 and completed in 2013, V-Lodge offers a comfortable cabin for a family of five. With small microclimate zones and beneficial sun conditions, this cabin can accommodate a mix of generations and a change in family composition.

Split View Mountain Lodge: A Holiday Home with Timber Outer Walls and Roof

Split View Mountain Lodge sits beautifully on a slope of the site in Buskerud, Norway. This residential project is started in 2011 and completed in 2013 by Reiulf Ramstad Architects. It is a holiday home designed with timber that cladding on its outer walls and roof, unify this house in one structure.

Villa Ask: Innovative apartments with Generous Openings and Private Exterior Spaces

Villa Ask is a new high-quality housing project by Reiulf Ramstad Arkitekter located in Askeveien, sheltered in green and lush surroundings in Skøyen, Oslo, Norway. Started in 2015 and completed in 2019, this project offers innovative apartments with generous openings and private exterior spaces for a comfortable living.

Sand Frukt og Bær: A Simple Pavilion with Wooden Oak Columns and Four Roof Trusses

The top core of the house is a mezzanine. As a simple pavilion, the building opens in the summertime including the outdoor kitchen under a large roof. It is possible for the flexible outer shell to close the building using wooden shutters in various degrees to the surroundings of the site.

Munthes Gate 29 House: A Residential Building with A Low Profile and Existing Red Bricks

By using natural materials, oak and copper, the periods’ expression can be inforced and the existing red bricks also can be complemented. For the exterior areas, corten steel and granite stone are also added. A coherent, warm expression comes from attention to detail, a balanced color scheme, and formal abstraction. This expression can bring back to life the old “Munthes gate 29” award-winning building timeless, classic qualities.