Canada

Showing 10 of 50 Results

+HOUSE: A Four-Season Home with A Green Roof and Heat-Mirror Triple Glazing

Located in Mulmur with 2,150 SF in size, +HOUSE is a four-season home that nestled into a natural verdant slope and sited along the banks of a stream-fed pond. This special house is designed by Superkul for a client with environmental sensitivities. A green roof and heat-mirror triple glazing are only a few of the awesome features of this LEED Gold-certified project.

Shuswap Cabin: A Seasonal Retreat with A Contemporary, Modern, Open-Concept Space

Located on the southern shore of Shuswap Lake, Shuswap Cabin is a residential project designed by Splyce Design. Completed in 2008, this 2300 square foot single-level house is designed for a couple as a seasonal retreat. The main goal is to seek ways of marrying a contemporary, modern, open-concept space with a traditional cabin vernacular.

What Remains to be Seen: A Container for Art with Dramatic Interior Spatial Qualities

This modern house functions as a container for art, displaying the clients’ extensive contemporary art collection. What Remains to be Seen is a residential project by Superkül with 3,950 SF in size. Designed for two professionals in the Old Mill neighborhood of Toronto, this house offers dramatic interior spatial qualities which are most apparent in the vast double-height gallery atrium.

Woodhouse: A Rural Country House with A Modern Addition and A Textured Material Palette

Designed for a couple and their two children, Woodhouse is a striking rural country house located near Creemore, Ontario in the Municipality of Grey Highlands. With a modern addition and existing 19th-century wood log cabin, this house sits in a large clearing on a heavily wooded 90-acre site. Superkül uses a warm, textured material palette to reflect the affable and lively spirit of the clients through this house.

House at Springhill: A Fresh Interpretation of the Ontario Farmhouse with A Steeply Pitched Roofline

This awesome house is located on 16 scenic acres on the Niagara Escarpment, Mulmur, ON. House at Springhill is designed as a retreat by Superkül for a couple with grown children. It is a fresh interpretation of the Ontario farmhouse with 3,500 SF in size that replaces an old family cottage with its steeply pitched roofline.

Riverside Green: A Modern House with A Beautiful Golf Course Beyond in A Two-Storey Entrance

This modern and big house reveals a beautiful golf course beyond in a two-storey entrance. Riverside Green is designed by Richard Librach Architect, offering comfortable spaces for the family to enjoy the stunning views of the surrounding treeline. This house has a two-storey, six-foot thick stone and built with a mixture of some different materials for its interior.

Abacus Lofts: A Five-Floor Building with A Dynamic Angled Facade

Designed by Quadrangle for DAZ Developments, Abacus Lofts is defined by its dynamic angled facade. This five-floor building is located in Toronto, Canada, with an awesome design that completed in 2015. This project shows how midrise density developments can improve the public realm of the site.

Wilket Creek-Haven: An Existing Bungalow and the York Mills Context with Three Main Elements

Richard Librach Architect works closely with the client in this project. The existing bungalow and the York Mills context make the architect feels excited to design and develop it. Wilket Creek-Haven is designed with three main elements, resulting in some awesome spaces that connect to the awesome exterior surrounding.

130 Bloor Street West: Luxury Condominium Units in A Busy, Occupied Urban Structure.

Quadrangle has been designed a unique collection of luxury condominium units for KingSett Capital Inc. This project is completed in 2009 and located in Toronto, Canada. 130 Bloor Street West sits on the busiest and most desirable stretch in the area and surrounded by a busy, occupied urban structure.

Lareau: Headquarters of Insurance Broker with Two Distinct Volumes

The challenge of this new office of the head office of Lareau insurance brokers is integrating into its environment while standing out. Lareau is a project of insurance broker’s headquarters in Napierville by Maurice Martel Architecte. The two distinct volumes separate the broker workspaces from the common living spaces.