Central Tax Office Walterboscomplex: A Vast New Plinth Building with A Huge Rainwater Pond

Central Tax Office Walterboscomplex 4

It is a vast new plinth building that comprises four existing and two new office towers of the Central Tax Office. Central Tax Office Walterboscomplex is located in the Netherlands, a 45,000 m2 building designed by Neutelings Riedijk Architects. It has a huge rainwater pond used as a cooling device for the building. This project is completed in 2007.

Design

Central Tax Office Walterboscomplex 4

Central Tax Office Walterboscomplex 5

Central Tax Office Walterboscomplex 6

Besides four existing and two new office towers, all communal functions are also situated in this new extension. These communal functions include a parking area, a reception, print shop, restaurant, sports center, and also a congress center. This building is not an ordinary office building but a modern building that provides complete facilities for working.

 

Details

Central Tax Office Walterboscomplex 7

Central Tax Office Walterboscomplex 8

Central Tax Office Walterboscomplex 9

Around two large patio gardens, the plinth building is designed as a dugout basement level. There is also a huge rainwater pond that covers the entire building roof. This pond is also used as a building cooling device. In the pond, a series of steel-clad light wells float, the only visible elements of the sunken building.

 

Central Tax Office Walterboscomplex Gallery

 

Photographer: Scagliola Brakkee

This site uses cookies.
This is default text for notification bar