Valley House: A Refurbished Apartment in Jardine’s Lookout

Bean Buro was in charge of refurbishing a 2,500 sqft apartment in Jardine’s Lookout, Hong Kong. The building is located at the bottom of a hill and surrounded by green trees and a far sight of the city. The apartment was refurbished to meet the expectation of the 3 family generations living under the same roof.

The Valley House

Valley House A Refurbished Apartment In Jardines Lookout 8

The Valley House is designed as a home for three generations living under one roof; a mature couple and a younger couple with a baby. Previously, the apartment became dated and did not meet the current occupants’ expectation. That being the case, the apartment was refurbished with the intention of creating a living place that builds on the interactions and social relationships of the residents without disregarding the level of independence and privacy.

The firm handled a number of changes in the apartment, including a guest room which was converted into a multifunctional baby room with a raised platform and built-in storage underneath that can fit a crib, a double mattress for a young adult, and a toddler bed.

External Topography Color Scheme

Valley House A Refurbished Apartment In Jardines Lookout 7

The firm chose the color scheme that reflects the external topography. The said color is actually a calming green color used for the feature walls, referring to the greenery. With the color selection, the firm wanted to form a dialogue between the outside and the inside.

Valley House A Refurbished Apartment In Jardines Lookout 6

When it comes to the feature wall, it begins at the entryway and connects the dining space, living room, and the open kitchen. It also acts as a high-density storage wall to store antiques and other day to day utilities.

Social Island Bar

Valley House A Refurbished Apartment In Jardines Lookout 5

A social island bar is seen as the centerpiece of the communal space between the open kitchen and the lounge. The island bar was made of white marble integrating a bio-fuel fireplace beneath an artwork of late architect Zaha Hadid.

The existence of this social island bar encourages social interaction in the morning since it can be used as a cooking island, aperitif area, and a breakfast bar. There are also frameless glass partitions separates halfway between the bar table to contain cooking smell inside the kitchen.

The Private Spaces

Valley House A Refurbished Apartment In Jardines Lookout 4

The Valley house comes with some private spaces labeled as ‘small studio apartment’.

Valley House A Refurbished Apartment In Jardines Lookout 3

The spaces are marked by a timer lined corridor which differentiates the private quarters with concealed doors leading to private bedroom suites.

The Master Bedroom Suite

Valley House A Refurbished Apartment In Jardines Lookout 2

Valley House A Refurbished Apartment In Jardines Lookout 1

The master bedroom suite has a glass-enclosed bathroom with a double sink and a custom-made Japanese tub. It also has a wooden staircase that will lead you to a small and secret study in the attic. The study room was refurbished from an unused water tank.

Via Bean Buro 

Alana Groom

“An idea is salvation by imagination.” – Frank Lloyd Wright
View All Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.