Kooyongkoot Road Renovation, Hawthorn: A Single-Level Villa with A Central Double-Height Space

Kooyongkoot Road Renovation Hawthorn 3

Kooyongkoot Road Renovation, Hawthorn is a renovation project of a dark, single-level 1960s brick villa with low ceilings. The brief of this project is to add some rooms based on the client’s needs. Chan Architecture responses this brief by creating a central double-height space to provide spaciousness and light feeling.

Design

Kooyongkoot Road Renovation Hawthorn 1

Kooyongkoot Road Renovation Hawthorn 2

Kooyongkoot Road Renovation Hawthorn 3

Some rooms that added based on the brief are an underground wine cellar, a new kitchen, a library, three bathrooms, and three bedrooms. Those rooms are designed in the same modern and elegant theme on the white surface from the ceiling and walls and warm atmosphere that comes from the wooden floor.

 

Spaces

Kooyongkoot Road Renovation Hawthorn 4

Kooyongkoot Road Renovation Hawthorn 5

Kooyongkoot Road Renovation Hawthorn 6

A central double-height space is created and placed in the middle of the house over the main living room. This middle area is the main place in which all the new areas gather and radiate at the same time. With the interior design, spaciousness and light feeling also can be created throughout the house.

 

Kooyongkoot Road Renovation, Hawthorn

Kooyongkoot Road Renovation Hawthorn 7

Kooyongkoot Road Renovation Hawthorn 8

Kooyongkoot Road Renovation Hawthorn 9

Karin Hoover
Always amazed by architectural works that go beyond their time. She is a design enthusiast who likes to write.