Giant Interactive Headquarters: A Self-Sustaining Corporate Campus Combining Ecological Park and Living Library

Giant Interactive Headquarters A Self Sustaining Corporate Campus Combining Ecological Park And Living Library 9

SWA Group was in charge of site planning and landscape architecture of Giant Interactive Headquarters. Located in Shanghai, the 45-acre corporate campus combines the concept of an ecological park and living library. Meanwhile, this Giant Interactive Headquarters project was a collaborative project between SWA and Morphosis Architects.

Giant Interactive Headquarters

Giant Interactive Headquarters A Self Sustaining Corporate Campus Combining Ecological Park And Living Library 10

Giant Interactive Headquarters applies a design concept that blurs the distinction between the structure and the ground plane.

Giant Interactive Headquarters A Self Sustaining Corporate Campus Combining Ecological Park And Living Library 9

This concept weaves wetland habitats and water altogether with a folded green roof of the main building design.

Giant Interactive Headquarters A Self Sustaining Corporate Campus Combining Ecological Park And Living Library 8

The site is divided into several functions, including park systems, residences, and industrial uses.

Giant Interactive Headquarters A Self Sustaining Corporate Campus Combining Ecological Park And Living Library 7

The site itself presented a unique challenge when it comes to blending the existing landscape and building.

Corporate Campus in a Large Urban Environment

Giant Interactive Headquarters A Self Sustaining Corporate Campus Combining Ecological Park And Living Library 6

The landscape architects focused on self-sustainability. Therefore, they created a site that incorporates both needs of the local ecology and corporate environment.

Giant Interactive Headquarters A Self Sustaining Corporate Campus Combining Ecological Park And Living Library 5

With self-sustainability in mind, they were able to establish a cohesive corporate campus in a large urban environment.

The Project Highlights

Giant Interactive Headquarters A Self Sustaining Corporate Campus Combining Ecological Park And Living Library 4

The project dealt with several vitals. The first was the master plan in which the architect developed a sound structure around hydrological processes that filter, circulate, and clean water diverted from the adjacent irrigation canal.

Giant Interactive Headquarters A Self Sustaining Corporate Campus Combining Ecological Park And Living Library 3

The plan was also to salvage and relocate 90% of existing trees from former tree farm site.

Giant Interactive Headquarters A Self Sustaining Corporate Campus Combining Ecological Park And Living Library 2

Giant Interactive Headquarters A Self Sustaining Corporate Campus Combining Ecological Park And Living Library 1

The firm also utilized strategic placement of landforms within the manmade lake to provide nesting grounds for waterfowl. This also will help protect them from predators.

Via SWA Group