Australia

Showing 10 of 70 Results

Empire House, Canberra: A Longterm Family Home with Two Added Pavilions and Contemporary Details

All house windows are double-glazed. The mechanical heating and cooling can be reduced with active management of shade and passive ventilation. The large water tanks are buried within the garden and all roof water is captured and reused to water the garden and flush the toilet. The real sustainability of this project comes from working and saving with the original build.

Newry House: A Redesigned Family Home with Living Zone Reconfiguration within An Existing 90’s Shell

Newry House is lack of natural light. This problem is solved generally with some form of light well that opens to the sky with garden greenery at the base. There is no lightwell and ‘box’ in this house. The indoor garden is integrated within the house space and it is easily accessed beneath a glass roof, allowing for more natural lights. Instead of focusing on the conservatory idea, the architect comes with an idea of a glasshouse that brings the outdoors inside with a responsive sliding shade.

Kiah House: A Weatherboard Cottage Addition with Two Separate Pieces of Architecture

All windows are double glazed while the green roof can provide additional insulation to help to maintain the constant temperature in the bedroom. The large water tank is used to capture roof water and reused to flush toilets and water the garden. The high-performance insulation is everywhere in the house, including in the walls of the original house. The roof is covered by solar panels with micro-inverters.

RaeRae House: A New Five-Bedroom Family Home with A Glazed Entry and Contextual Roof Form

Sustainability is always at the very core of each project, including RaeRae House. This house is designed to be long-lasting and durable. The highly sustainable and high-quality materials are used for the whole area of the house. The slate roofing offers a robust surface without maintenance and with a long life span. This slate is a natural material that doesn’t go through a resource and carbon hungry manufacturing process. It can be un-nailed and re-used and it is not full of chemicals.

Port Melbourne Renovation / Extension: A Single-Fronted Victorian Terrace with A Rear and Upstairs Extension

The ground floor gets enough warm light during the days via a light court that can be found behind the kitchen. This warm light also comes inside via long skylights in the living room. The rear facade of the building is inspired by the different transparencies and textures of the period stained glass windows, with different panels, sizes, and texture levels.

Mills, the Toy Management House: A One-Level Weatherboard Terrace Extension with Two Core Elements

The architect uses perforated metal throughout the house. The stair is designed with a light feeling like lace. The perforated steel sheet is folded, allowing to share the light and also enabling conversations from one level to the other. The architect also avoids creating isolated cells by using translucent materials in this small home with its numerous spaces.

Corymbia: A New Beach House with A Series of Large Hardwood Doors and Light-Filled Living Spaces

The textures, colors, and materials reference the fibrous cement cladding of vernacular shacks and bush setting in the abstracted with a familiar composition. The hardwood plywood cabinetry, subtle lighting, an aged tapware can add a refined richness to enhance domestic rituals like washing, bathing, and cooking. This house is well-made by local hands to be loved and durable for generations and it is delivered under budget.

This is How A Pile of Book Inspiring a Home Design

You can get inspired by anything you see around you. This book house design is one of the examples. The one responsible for this unique design is Luigi Rosselli Architects. They constructed the house, which is located in Sydney, Australia, to resemble a pile of books on a table. Let’s get a glimpse of this home through the photographs below.