The Garden of Sindhorn Residence: A Greenery Space to Fend Off Bangkok Heat



The Sindhorn Residence is located in Bangkok which is known as one of the most traffic jams on Earth. The capital city of Thailand is also known for its high temperature, thus, a residence should be designed to make the owners feel comfortable amidst the heat. With that in mind, T.R.O.P was appointed to create a microclimate in the Sindhorn Residence by establishing a garden. Despite the limited space, the firm had successfully built it to provide a comfort for the residents during the hot temperature in Bangkok.

The Garden of Sindhorn Residence

The Garden Of Sindhorn Residence A Greenery Space To Fend Off Bangkok Heat 9

Located in the middle of Bangkok’s prime area and across Netherlands Embassy, the Sindhorn Residence is a condominium with 2 buildings, Tower A and Tower B. the site itself is not that spacious so it was quite a challenge for the design team to build the greenery space. However, with fire lane regulation, they have managed to pull it off.

The Lobbies

The Garden Of Sindhorn Residence A Greenery Space To Fend Off Bangkok Heat 8

The lobbies in Tower A and Tower B were raised up 2m from the main access. It was necessary to deal with flood problems in Bangkok.

The Garden Of Sindhorn Residence A Greenery Space To Fend Off Bangkok Heat 7

There is also a covered passage to connect the Main Drop off with the greenery space in front of Tower B. From the lobbies, the residents can view a series of tall trees and shrubs to protect them from the heat.

Outdoor Terrace

The Garden Of Sindhorn Residence A Greenery Space To Fend Off Bangkok Heat 6

The green plants were also planted in the outdoor terrace where there is a swimming pool, party deck, panoramic view point.

The Garden Of Sindhorn Residence A Greenery Space To Fend Off Bangkok Heat 5

While the tall buildings are presented within your eyesight, the greenery surrounded this panoramic view point will freshen up the atmosphere.

Reflecting Fond

The Garden Of Sindhorn Residence A Greenery Space To Fend Off Bangkok Heat 4

The design team went with the camouflage idea through the fire lane in Tower B to visually maximize the garden space. To do this, they slightly dropped and filled the fire lane with shallow water, creating a Reflecting Pond to enhance the view of garden space in the lobby.

The Garden Of Sindhorn Residence A Greenery Space To Fend Off Bangkok Heat 3

The waterfall is installed to beautify the design even more and create calming noises to animate the garden area.

The Green Layers

The Garden Of Sindhorn Residence A Greenery Space To Fend Off Bangkok Heat 2

The actual green area was left the way it is to make it appear like a sunken garden space from the building’s lobby. However, to prevent from retaining and filling the wall, the garden was built a little above the street’s level.

The Garden Of Sindhorn Residence A Greenery Space To Fend Off Bangkok Heat 1

The green layers consisting of an orchard of tall trees were planted to filter sunlight heat and create microclimate effect.

Via Archdaily


log in

Become a part of our community!
Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Back to
log in