Takao Shiotsuka Atelier

6 Results

Sea and Garden: A Weekend House with Two Floors for Extraordinary Time

Completed in 2008 by Takao Shiotsuka Atelier, Sea and Garden is a weekend house that has two floors with different functions. Located in Japan, the first floor of this house offers an awesome view of the garden while the second floor offers an amazing view of the sea. These floors are separated clearly so one can have an extraordinary time as a villa in this house by going back and forth between them.

Kitsuki House: A Wooden Building in A Pristine Site with A Moving Wall

Designed by Takao Shiotsuka Atelier, Kitsuki House stands in a residential area by the sea. The client and his wife choose the site of this property in search of the sun and sea in Kyushu, Japan. He loves the pristine site and wants to have a house without destroying the site terrain. The shutter is treated as a moving wall by the south facade and it consists of repeating “walls” or “non-wall surfaces”.

KINDA: A Village House with Two Layers of Volume and A Soft Boundary Surface

It is a village house located on a slope in a deep mountain valley in Kyushu, Japan. Designed by Takao Shiotsuka Atelier, KINDA is an 89 m2 project of a two-storey wooden house for a family. This house has two layers of volume and a soft boundary surface created by the facade.

Atu House: A Private House with A Corrugated White-Painted Steel Plate

This private house is a 2004 residential project of a private house in Onojo City, Fukuoka Prefecture. Atu House is designed by Takao Shiotsuka Atelier with glass material that used to design the three sides of the building to reflect the surrounding trees’ colors while a corrugated white painted steel plate is used for the outer wall.

House in Tsukumi: A Two-Storey Wooden Structure with A Continuous Space

Located in Tsukumi City, Japan, House in Tsukumi is a two-storey wooden structure designed by Takao Shiotsuka Atelier. Completed in 1997, this house sits in a quiet residential area near the est side of the site and faces a river. The aim of this project is to keep the space continuous while separating the lives at the same time.