France

Showing 10 of 23 Results

Wood House: New Interventions with A Contemporary Design and Materials

It is an interior project designed by NAME Architecture. Located in Paris, France with 120 m2 in size, Wood House is designed to create contemporary living conditions. The new interventions are about an ingenious reconfiguration of space which is contemporary in design and materials. The result is a comfortable interior with stunning contrast.

House for A Photographer: A Summer House with A Simple and Smooth Building Skin

Located in Loctudy, France, House for A Photographer is a 105 m² house designed by Studio Razavi Architecture. This project is started in 2011 and completed in 2013. It is a summer house and studio for a photographer with a simple and smooth building skin. This house also has two volumes to define the workspaces and main living room.

House in Pontaillac: A Two-Speed House with A Concrete Block Coated with White

The goal of this 2018 project is not to bend to the dogma or aesthetic but to take a lot of advantages to its codes and vocabulary. House in Pontaillac is located in the Royan region, a territory marked by the modern movement arrival during the 1950s. It is a two-speed house designed by A6A with 203 m2 in size with a concrete block that is coated with white.

Pine Flat: A Moderm Apartment with A Large Plarform and Beautiful Veined Patterns of the Wood

Pine Flat is a modern apartment located on the 4th floor of the nineteenth building in Burdeos, France. Designed by A6A, this flat has a little front door that almost stolen with a welcoming corridor. Completed in 2018, this 49 m² flat offers a double dimension spacious and warm with a large platform. The color and roundness of the veined patterns of the wood that harmoniously contrast with other elements can beautify this flat interior.

H-Eva: A Micro-Architecture of Cabin with Modern Comfort and Traditional Materials

Located in Ustaritz, France, H-Eva is a beautiful cabin with a micro-architecture. Modern comfort and traditional materials are also combined in this 22 m² cabin with a balance of proportions, masses, and energies. Completed in 2017 by A6A, this small cabin offers autonomy at different scales to bathe, to light, and to warm those every day needs.

Sacha: A Modern Apartment with Double Exposure and Unobstructed Views of Paris

Located in Paris, 15ᵗʰ arrondissement, this modern apartment offers unobstructed views of the city. Sacha is a modern apartment for a young Parisian family, designed as a result of the combination of two identical overlapping apartments. It has double exposure with a soft and natural interior on each floor and room. This apartment is designed by SABO with 1,658 SF / 154 m² in size.

Saint Jacques De La Lande: A New Town Hall Building with An Architectural Gesture and Urban Strategy

Located at Saint-Jacques de la Lande, France with 2550 m² in size, this new town building becomes an ideal opportunity to combine an architectural gesture and an urban strategy. Local Architecture Network (LAN) Paris tries to make this building that can be used as a workspace to provide state services and as a symbolic representation of a community.

Voltaire: A Comfortable Apartment in 1920’s Industrial Building with Center Island Addition

Located in Paris, 11ᵗʰ arrondissement, Voltaire is a residential project by SABO with 775 SF / 72 m² in size. This apartment is designed to deliver a comfortable living place in a 1920’s industrial building. The central island’s sole addition is enough especially to define some spaces in this apartment. The rough ceiling makes this apartment is different from other apartments.

Hike: A Paris Apartment with A Multi-Function Thick Wall and Porous Furniture

With 775 SF / 72 m² in size, SABO designs this Paris apartment for a young fashion designer that looking to maximize her space in it. Hike is a residential project located in Montmartre, Paris with several partition removals as a part of the design. The design for this project also includes a multi-function thick wall and porous furniture to get more natural lights.

Saint Mesmes: Concrete and White Walls in A Headquarter Building with Simple Structure

A simple structure is added to this headquarter building with a mixed steel/concrete technique. The cantilever is suspended by a steel beam and the central concrete wall can balance the construction. The most interesting architectural details come from those allowing the volumes drawing such as the large areas of glass in the concrete treatment and workspaces facades, and the connection between elevations and the roof.