Bauhaus Villa: A Detached House in Forchheim



BH Architektur has successfully constructed a detached house called Bauhaus Villa in Forchheim, Germany. The villa was designed to involve ecological and natural aspects by using regenerative materials, renewable energy, rainwater cistern, and photovoltaic system.

The Bauhaus Villa

Bauhaus Villa A Detached House In Forchheim 8

From the house exterior, you can see the large window areas to optimally bring in the sunlight as the source of energy. The house mainly went with a beige brown plaster to clad the exterior, creating the contrast to the inner part of the villa.

Bauhaus Villa A Detached House In Forchheim 7

Also, to emphasize the natural side of the villa, it was situated in a greenery landscape where you can see lots of trees ahead.

The Kitchen

Bauhaus Villa A Detached House In Forchheim 6

As the rest of the area, the firm chose a soft color palette. In the kitchen, for example, you can see neutral concrete wall and floor covering the area, oozing the contemporary vibe along with the chosen kitchen furniture.

Bauhaus Villa A Detached House In Forchheim 3

The kitchen island was attached to the plastered brick.

Bauhaus Villa A Detached House In Forchheim 5

There are also pendants to act as the light fixture in the space.

Bauhaus Villa A Detached House In Forchheim 4

Large windows in the kitchen allow natural light to pour in. With the addition of indoor plan, the space looks ecological.

The Wooden Staircase

Bauhaus Villa A Detached House In Forchheim 2

The stairs look minimalist with wood cladding for the treads and staircase lightings attached to the wall.

The Upper Level

Bauhaus Villa A Detached House In Forchheim 1

The upper level went all white with wood flooring to play the contrast. Due to its height, the brickwork with plaster façade from the kitchen can be seen from this area.

Via BH Architektur


log in

Become a part of our community!
Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Back to
log in