092 – Design Studio Komo Agency: An Unconventional Work Retreat with Original Brick Walls

092 Holistic Interiors Affairs 13

Studio Komo converts a former backyard locksmith’s shop into their own office. It is a 2019 project about an unconventional work retreat located in Stuttgart, Germany. The original brick walls are combined with lattice windows and an XXL gate to support the idea of a studio that can’t be recognized and an office.

Design

Design Studio Komo Agency 1

Design Studio Komo Agency 2

Design Studio Komo Agency 3

It is an awesome and unique office with lattice windows, XXL gate, and original brick walls. Studio Komo considers countless designs before the final design. It becomes a busy process to create this unconventional work retreat but the result greets everyone in the studio every day with the charming design of this office.

 

Furniture

Design Studio Komo Agency 4

Design Studio Komo Agency 5

Design Studio Komo Agency 6

Studio Komo has drawn inspiration from many influences and they like an idea of a studio that can’t be recognized as a pure office. It can be perceived from the office entrance as a café with a bar counter. There is also a round table that can be positioned anywhere in the office room and it also can be the end of the office workbench. It becomes the best way to take the visitor to the table during customer meetings.

Design Studio Komo Agency 7

Design Studio Komo Agency 8

Design Studio Komo Agency 9

The large worktable is the workbench, the symbol of Studio Komo’s work model because everyone in this office is sitting together at one table. The back of the studio is separated by a table pragmatically. Everyone can sit where there are two steps up, leads them to the ideal headroom to the front. There are some slaps that offer additional storage space and a blue mirror on the front of the studio can double the interior space size.

 

Details

Design Studio Komo Agency 10

Design Studio Komo Agency 11

Design Studio Komo Agency 12

There is a material lab in the back area of the office. This office also has a skylight that supplies daylight every day, so it is perfect and ideal for this function. The boards on the wall allow to collage the design idea with material samples, then everything can be repositioned and put together again quickly.

 

092 – Design Studio Komo Agency

Design Studio Komo Agency 13

Design Studio Komo Agency 14

Design Studio Komo Agency 15

Design Studio Komo Agency 16

Photographer: Philip Kottlorz

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.