The Extension of Primary School: Transforming an Abandoned Parking Lot into Children’s Learning Corner



Previously known as an abandoned parking lot, this area has gone through a major transformation in a form of learning corner for the children. The formerly parking lot now acts as the extension of primary school where the children can have fun and laugh together. All thanks to Thomas Landemaine Architectes that come up with the great idea. The architectural firm built the project in Saint- Drézéry, France, and finished it in 2017. The construction was led by Thomas Landemaine and Pauline Goffin.

The Learning Corner

The Extension Of Primary School Transforming An Abandoned Parking Lot Into Childrens Learning Corner 6

The abandoned parking lot has given a new life for the learning corner of the children. Now the space is filled with children’s laughter and fun activities. At the architectural side, the space has a tripod extension which connects the inside and outside part of the building.

The Classroom

The Extension Of Primary School Transforming An Abandoned Parking Lot Into Childrens Learning Corner 5

The extension has two classrooms with large glazed panels that overlook the school. Even by gazing through the corner of their shoulder, they can view the landscape easily.

Locker Bench

The Extension Of Primary School Transforming An Abandoned Parking Lot Into Childrens Learning Corner 4

This corner is used to arrange locker-bench where the children can place their school bags. The wooden pegs are also lining up as coat hangers.

Dramatic Cantilever

The Extension Of Primary School Transforming An Abandoned Parking Lot Into Childrens Learning Corner 3

The extension situated partly onto the existing build. At the same time, the connection is escaped from the existing building and reaching dramatic cantilever. The cantilever is functioned as a shelter from the wind, sun, and rain.

Children’s Drawing

The Extension Of Primary School Transforming An Abandoned Parking Lot Into Childrens Learning Corner 2

Under the cantilever, there is an area where the wall is covered with special chalkboard paint. The wall is adorned with children’s drawings and doodles.

Activity Room

The Extension Of Primary School Transforming An Abandoned Parking Lot Into Childrens Learning Corner 1

This is the look of one of two large activity rooms. The room has brightly colored lights dancing on the ceiling.

Via Archdaily


log in

Become a part of our community!
Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Back to
log in